آرشیو شهریور ماه 1402

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی چیست؟

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی داروسازی

۱ بازديد
صنایع داروسازی، بخشی از صنایع شیمیایی می باشند. صنایع داروسازی در زمینه محصولات تولیدی، فرآیندهای تولید، کیفیت و کمیت آب مصرفی و فاضلاب تولیدی تنوع بسیاری دارند. به این دلیل جهت تصفیه فاضلاب صنعت داروسازی باید نوع داروی تولیدی و عناصر و مواد شیمیایی به کار رفته در آن را به خوبی بشناسیم.

آلاینده های موجود در فاضلاب صنعتی شامل: مواد هورمونی، مکمل‌های غذایی و دارویی، آنتی بیوتیک‌ها، مسکن‌ها، واکسن‌ها، ویتامین‌ها، مواد ضدعفونی کننده و مواد شیمیایی و سمی هستند که دفع آن ها در طبیعت بدون تصفیه خطرات بسیار زیادی برای محیط زیست به همراه دارد.
تصفیه فاضلاب صنعت دارویی نیز به این علت که معمولا آلاینده‌های موجود در این نوع فاضلاب محلول است، به تصفیه فیزیکی نیازی ندارد. موضوع مهم در تصفیه این نوع فاضلاب این است که باید COD و BOD موجود در آن ها کاهش یابد.

در مرحله تصفیه شیمیایی نیز از مراحل خنثی سازی، انعقاد و لخته سازی، پراکسید هیدروژن، تنظیم PH برای شکستن ترکیبات سمی و غیرفعال سازی استفاده می‌شود.

تصفیه بیولوژیکی فاضلاب: به علت وجود مقادیر زیادی از مواد آلی و آلاینده‌های پساب دارویی، این نوع فاضلاب را تنها به روش هوازی نمی‌توان تصفیه کرد. بلکه برای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب باید در این مرحله به صورت ترکیبی از روش‌های هوازی و بی‌هوازی استفاده کرد.

تصفیه فاضلاب صنعتی به روش اکسیداسیون شیمیایی پیشرفته: فاضلاب‌های دارویی معمولا دارای غلظت‌ بالای مواد شیمیایی و مواد سمی می باشند. به همین دلیل باید از روش اکسیداسیون پیشرفته که دارای قدرت تخریب بالایی است استفاده کرد.
۰ ۰

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی چرم

۱ بازديد
فاضلاب صنعت چرم علاوه بر ضایعات پوستی شامل مواد شیمیایی، ضایعات طبیعی و مواد شیمیایی خطرناکی مانند ترکیبات کروم و سولفیدها می باشند. همچنین به همراه پوست حیوانی که کشتار شده، میکروب‌هایی مانند بروسلا، سیاه زخم و انگل‌های مختلف وارد فاضلاب صنعت چرم می‌شود. به همین دلیل برای تصفیه فاضلاب صنعت چرم از همه روش‌های تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی استفاده می‌شود.
۰ ۰

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی کارخانه نوشابه سازی

۱ بازديد
پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی کارخانه نوشابه سازی

فاضلاب تولید شده از صنایع نوشابه سازی حاصل شربت و نوشابه دفع شده، آب حاصل از شست و شوی مخازن خط تولید، محوطه و تجهیزات می باشد. گفته می‌شود به ازای تولید هر لیتر نوشابه دو تا چهار لیتر فاضلاب تولید می‌ گردد.

وجود مواد قلیایی، مواد روان کننده، قند، جامدات معلق، نیترات، سدیم، پتاسیم، فسفات و…  از ویژگی های  فاضلاب صنعتی کارخانه های نوشابه سازی می باشد.

به علت وجود بار آلی بالا در پساب صنعتی کارخانه نوشابه سازی، باید از روش‌های بیولوژیکی برای تصفیه این نوع پساب استفاده کرد.
۰ ۰

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی نساجی و رنگرزی

۱ بازديد
صنایع نساجی از صنایع آب بر می باشند. فاضلاب نساجی از بخش های شست و شوی اولیه، رنگرزی، سفید کردن و تولید پارچه به وجود می آید. در صنایع نساجی منشا اصلی آلودگی فاضلاب، فرآیند رنگرزی می باشد. ترکیبات رنگی استفاده شده در صنایع نساجی دارای عناصر پیچیده‌ای از مواد آلی و معدنی است.

پشم، پنبه و الیاف مصنوعی اصلی ترین مواد اولیه صنعت نساجی هستند. رنگ‌های آزوئیک، قلیایی، اسیدی و گوگردی رنگ هایی هستند که در فرآیند رنگرزی به کار می روند. وجود ترکیبات معدنی زیاد، اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی BOD کم و درصد اکسیژن مورد نیاز شیمیایی COD، ازویژگی های فاضلاب رنگرزی می باشد.

آلاینده‌های موجود در فاضلاب صنعت نساجی را می‌توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

در بخش رنگرزی یک کارخانه نساجی، تعدادی پاتیل وجود دارد که در شروع کار، الیاف با رنگ های روشن در آن، آماده می شوند و به تدریج با افزایش رنگ محلول پاتیل، الیاف با رنگ های تیره ماننده سرمه ای و مشکی در آن  رنگرزی می شوند. در انتهای کار نیز، آب باقی مانده در پاتیل به صورت فاضلاب دفع می گردد که به شدت اسیدی بوده و مواد معدنی و رنگی زیادی را در بر دارد.

از دیگر مکان های تولید فاضلاب در کارخانجات نساجی، بخش شستشوی اولیه الیاف، پشم یا پنبه می باشد که حجم بسیار زیادی داشته و شامل چربی، ذرات معلق و دترجنت می باشد. به طور کلی به ازای رنگرزی ۱ کیلوگرم الیاف در حدود ۵۰ لیتر آب مصرف می گردد.

مراحل تصفیه فاضلاب صنعتی:

تصفیه صنایع نساجی و رنگرزی مانند تصفیه صنایع قبلی شامل تصفیه فیزیکی،شیمیایی و بیولوژیکی است. جهت تصفیه فاضلاب صنعت رنگرزی و نساجی از شیوه های انعقاد الکتریکی یا انعقاد شیمیایی برای حذف رنگ و ذرات معلق استفاده می‌شود. غلظت PH فاضلاب نساجی به خاطر استفاده از ترکیبات اسیدی و بازی دارای طیف متغیری است. به همین علت تنظیم PH برای ارزیابی فاضلاب صنعتی بسیار ضروری است.
۰ ۰

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی پتروشیمی

۳ بازديد
پتروشیمی فرآورده‌هایی است که از مشتقات نفت و گاز طبیعی به وجود می‌آید. در فاضلاب صنایع پتروشیمی، آلاینده‌هایی از قبیل:
روغن کربن، گازولین، فنول، اوره، مواد جامد، کربوهیدرات ها، پروتئین ها، فلزات سنگین، فسفر، آمونیاک و انواع ویروس و جلبک های مضر وجود دارد.

تصفیه فاضلاب پتروشیمی کار بسیار پیچیده ای است زیا ممکن است محصولاتی که از این فرآیند تولید می‌شود فرار و سمی باشد و ضررهای جبران ناپذیری را به محیط زیست تحمیل کند. با تصفیه فاضلاب صنعتی، مواد آلاینده موجود در فاضلاب پتروشیمی، حذف شده و این امکان به وجود می آید تا دوباره از این آب در فعالیت هایی مانند کشاورزی و باغبانی استفاده شود.

فرایند تصفیه فاضلاب صنایع پتروشیمی به شرح زیر است:

مرحله تصفیه فیزیکی _ پیش تصفیه: در اولین مرحله از تصفیه فاضلاب پتروشیمی، با تجهیزاتی مانند آشغالگیر دستی و مکانیکی ذرات معلق و بزرگ و جامدی که در فاضلاب وجود دارد، جمع آوری می‌شوند.

تصفیه اولیه فاضلاب صنایع پتروشیمی: در این مرحله چربی، ذرات معلق و ذرات کلوئیدی حذف می‌شوند. در این مرحله با اضافه کردن واکنشگرهای مناسب عمل لخته سازی، ته نشین‌ سازی، شناورسازی و چربی گیری انجام می‌شود.

لخته سازی فاضلاب: برای لخته سازی فاضلاب از مواد پلیمری کاتیونی و آنیونی بدون بار استفاده می‌شود تا بار ذرات باردار را خنثی کنند.
تصفیه بیولوژیکی فاضلاب پتروشیمی _ تصفیه ثانویه: هنگامی که فاضلاب ها مراحل قبل را طی می‌کنند و بعضی از آلاینده‌های درون آنها حذف می‌شوند، وارد مرحله بعدی برای تصفیه هوازی و بی‌هوازی می‌شوند.

در ابتدا باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های بی‌هوازی شده مواد آلی تجزیه ناپذیر را تجزیه می‌کنند. بعد از آن نیز باکتری های هوازی، مرحله بعدی تصفیه را انجام می‌دهند.

در تصفیه ثانویه از روش‌های زیر استفاده می‌شود:
MBBR  (هوازی)
روش بیوراکتیو غشایی یا MBR (هوازی)
SBR (هوازی)
 UABR (بی هوازی)
UASB (بی هوازی)
EAAS (هوازی)

تصفیه نهایی فاضلاب پتروشیمی: هدف تصفیه در مرحله نهایی، ضدعفونی کردن و زلال سازی آب است. در این مرحله ازن و کلر به آب تزریق می‌شود. در آخر میزان PH اندازه گیری می‌شود که اگر به میزان استاندارد رسیده باشد، از پساب می‌توانیم در آبیاری فضای سبز و زمین های کشاورزی استفاده کنیم.
۰ ۰